Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Konyakmeggy bon-bon házilag recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» kiürült bonbonos doboz műanyag betétrésze
» vagy készen kapható praliné öntőforma
» vagy szilikonos jégkockatartó
» 20 dkg étcsoki (Boci) a kosárkák kikenéséhez
» 10 dkg magozott meggyet éjszakára 1 dl rumba áztatni
» 15 dkg étcsoki a töltelékhez
» 1 dl tejszín
» 5 dkg étcsoki a bevonáshoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A 20 dkg csokit felolvasztjuk, és kétszer egymás után, vastagon kikenjük vele a kosárkákat (ecset használata ajánlott), fejjel lefelé tálcára sorakoztatjuk őket, kidermesztjük (a két kenés között is, persze). Én ezen a ponton hámoztam le róluk a papírokat.
Belekanalazzuk a magozott meggyeket. Sajnos nem lehet túl sok rumos befőttlevet rájuk önteni: nagyjából a meggyszemek feléig érjen a lé, különben a végén ki fog buggyanni.
A krémes, teljesen meg nem dermedő csokitöltelékhez nagyjából 2:3 arányban érdemes venni a tejszínt és az étcsokit. Ezeket egy csészében mikróban kicsit felmelegítjük, simára keverjük, és kihűtjük. Ez fontos, különben a kosárkák elolvadnak.
Most jön a trükk, úgy kell ügyeskedni, hogy a csokikrémmel egyetlen széles mozdulattal rögtön befedjük az összes folyadékot (a meggy majdnem lényegtelen, mert közben úgyis kerül rá a csokiból). Ha a rum kibuggyan, akkor ugyanis már csak talpra állított praliné lehet belőle, amit tetszőleges módon díszíthetünk (rút, színes tortadara, csokiforgács, aszalt vagy kandírozott gyümölcs, fenyőmag és egyéb olajos magvak stb.). A töltelék kicsivel a kosárka pereme alatt végződjön. Újabb dermesztés következik.
Nekem maradt kb. egy evőkanálnyi tölteléknek való massza, abba beletördeltem újabb 5 dkg étcsokit, felolvasztottam, és vastagon bekentem vele a leendő bonbontalpakat, volt, amelyiket kétszer. Teljesen zárt egységeket kell kapni. Dermesztés.
Elvileg a végén is le lehetne húzni róluk a papírt, úgy biztosan teljesen szabályos formákat kapunk, korábban viszont talán azért jobb, mert az olvasztott csokival be lehet tömni az esetleges réseket, korrigálni lehet az esetleges hibákat.
Megjegyzés / tipp:

35-40 db. készül el egyszerre ennyi hozzávalóból.
A bonbon hűtőben tárolandó, fogyasztás előtt szobahőmérsékletre melegítendő.
0 komment 7 ember kedveli bartakitty
2012.01.10 14:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kosárkák kikenéséhez10, ponton hámoztam, magozott meggyeket, meggyszemek feléig, csészében mikróban, kosárkák elolvadnak, csokikrémmel egyetlen, összes folyadékot, meggy majdnem, töltelék kicsivel, kosárka pereme, evőkanálnyi tölteléknek, leendő bonbontalpakat, olvasztott csokival, esetleges réseket, esetleges hibákat, bonbon hűtőben, csokitöltelékhez, felolvasztottam, bonbontalpakat, Belekanalazzuk, kidermesztjük, sorakoztatjuk, jégkockatartó, beletördeltem, felolvasztjuk, felmelegítjük, díszíthetünk, hozzávalóból, csokiforgács, csokikrémmel, meggyszemek, töltelékhez, mozdulattal, befőttlevet, tölteléknek, Konyakmeggy, evőkanálnyi, lényegtelen, melegítendő, kikenéséhez, kandírozott, tetszőleges, étcsoki töltelékhez, tejszín, étcsoki bevonáshoz,
Meggyes piskóta
1 komment 5 ember kedveli
Diókrémes szelet
0 komment 4 ember kedveli
Töltött patisszon...
0 komment 4 ember kedveli
RAKOTT HURKA
0 komment 4 ember kedveli
Hideg tejszínes gyümölcs leves
0 komment 6 ember kedveli
Sajtos túrós pogácsa!
1 komment 16 ember kedveli
Obatzer (bajor sajtkrém)
0 komment 2 ember kedveli
Túrótorta tészta nélkül
1 komment 8 ember kedveli
Tejszínes karaj
0 komment 9 ember kedveli
Majonézes céklasaláta
1 komment 10 ember kedveli
Croissant
0 komment 8 ember kedveli
Tésztás szivárványsaláta
0 komment 2 ember kedveli
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
0 komment 17 ember kedveli
Fagyi szelet
0 komment 9 ember kedveli
Hókifli
0 komment 10 ember kedveli
Brokkoli krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.